Xoop Cafe...!

12 Nov, 2009

Oslobodite Kosovo u video igrici (VIDEO)

Zabava! — Autor xcafe @ 17:49

 
Oslobodite Kosovo u video igrici (VIDEO)
Cetvrtak, 12. novembar 2009. 15:58  

Video igrica "Kosovska zora 2012" prdstavljena je na beogradskom Fakultetu za bezbednost. Igrica je zasnovana na scenariju prema kojem albanski teroristi napadaju međunarodne snage na Kosmetu, koje se za pomoć obraćaju srpskoj vojsci i policiji.


"Naziv igrice je šifra za izmišljenu operaciju u kojoj srpske snage oslobađaju Kosovo. Godina 2012. je namerno uzeta, zbog analiza samih službi da baš tada može doći do takvog sukoba", rekao je profesor na Fakultetu za bezbednost Darko Trifunović.

On je dodao da je autorski tim, koji je osmislio i napravio ovu igricu, dobio na hiljade pretećih pisama, ali i da je igrica "Kosovska zora 2012" popularna u Nemačkoj i Austriji.

Prilikom kreiranja igrice korišćeni su satelitski snimci Kosova. Igrači mogu da brane Preševo od snaga OVK i regularnih snaga Albanije, da se bore za Prištinu i krenu i kontraofanzivu, u kojoj će neprijateljske snage proterati sa teritorije Kosova.

Snage NATO-a su u igrici prikazane neutralno i njihovi vojnici se povlače u bazu "Bondstil", pokušavajući da se ne mešaju u sukob.

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs