Xoop Cafe...!

13 Nov, 2009

KK Zvezda: Mobilizacija!

Sport — Autor xcafe @ 19:56
KK Zvezda: Mobilizacija!
 
KK Zvezda: Mobilizacija!
Petak, 13. novembar 2009. 16:50  

Slično kao i Fudbalski klub, i košarkaška sekcija Crvene zvezde pozvala je sve na mobilizaciju!

Predsednik KK Zvezda u ostavci Slobodan Vućićević objavio je saopštenje na sajtu kluba u kojem je "sa žaljenjem konstatovao da klub, pored toga što i dalje nema predsednika, prolazi kroz jedan od najkritičnijih perioda u svojoj istoriji".

Vućićević je najavio mogućnost povratka na mesto predsednika kluba, ali je za to postavio uslove koji moraju da budu ispunjeni u narednih mesec dana, a pozvao je i sve "kojima je Zvezda u srcu" da pomognu, kao i sponzore da ulažu u klub sa Malog Kalemegdana.

"I pored izabranog upravnog i izvršnog odbora, svaki dan je sve teži, stanje je alarmantno, u finansijskom, organizacionom i sportskom smislu. Delim mišljenje javnosti da smo došli do tačke kada nešto konkretno mora da se uradi. U takvoj situaciji razmišljam o povratku na mesto predsednika. Za ovako tešku odluku tražim racionalno uporište između svog emotivnog i profesionalnog pristupa sa jedne i postojećih društvenih resursa sa druge strane. Da bi do toga došlo tražim da se ispune određeni uslovi, i to u narednih mesec dana. Oni se ogledaju u opštoj mobilizaciji svih kojima je Zvezda u srcu. Pozivam prave i iskrene zvezdaše koje imaju dobru volju i mogu da pomognu, sponzore, ljude koji su u klubu, da se aktiviraju i mobilišu. Samo tako, usklađeni i jedinstveni, okupljeni oko jezgra, oko Crvene zvezde, možemo da spasemo klub", istakao je Vućićević.

Ovo je njegovo prvo obraćanje posle četiri meseca od kada je podneo ostavku na mesto predsednika Crvene zvezde.

Vućićević je naveo da je od 6. jula, kada je napustio funkciju predsednika kluba, očekivao da će se stvari razvijati u dobrom smeru i sa pozitivnom energijom, koja je u tom trenutku vladala u Zvezdi.

"Moramo da ispoljimo veliku zajedničku energiju, jer samo tako vidim budućnost Crvene zvezde kao i dodatnu inspiraciju i odgovornost da povedem klub napred. Ako treba, napravićemo promene u Upravnom i Izvršnom odboru, učinićemo sve kako bi košarkaški velikan ponovo stao na zdrave noge. Za to mi je pomoć neophodna. U protivnom, ako ni ova inicijativa ne da rezultat u roku od mesec dana, zaista bi trebalo da se zapitamo da li Crvena zvezda ima budućnost i da li kao takva treba bilo kome", poručio je Vućićević.

Prvi potez, naveo je on, očekuje od igrača i to već u subotu u utakmici NLB Lige protiv Širokog.

"Od igrača tražim da, uz 120 odsto angažovanja, pokažu karakter i timsku igru", komandovao je predsednik KK Crvena zvezda u ostavci.

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs