Xoop Cafe...!

13 Nov, 2009

Film ‘’2012’’ je epska avantura

Sport — Autor xcafe @ 17:31

Film ‘’2012’’ je epska avantura o globalnoj katastrofi, kraju sveta i herojskoj borbi prezivelih. Novi film „majstora katastrofe“ Rolanda Emeriha govori o apokaliptičnim događajima koji prete da razore ceo svet, dok samo najbogatiji i najmoćniji imaju priliku da se spasu.

Majstor za žanr katastrofe Emerih i ovoga puta je snimio izuzetno uzbudljiv film koji je, zahvaljujući napretku tehnologije, još spektakularniji nego njegovi hitovi „Dan nezavisnosti" i „Dan posle sutra".

Emerih je zajedno sa Heraldom Kloserom napisao scenario o apokalipsi koja će se dogoditi 21. decembra 2012. godine, što je, navodno, još pre mnogo vekova prorekao narod Maja.
Radnja filma počinje u današnje vreme, kada naučnici otkrivaju da će poremećaji na Suncu pomenutog datuma razoriti planetu Zemlju.Američki predsednik saziva skup najmoćnijih državnika koji donose odluku o gradnji sofisticiranih „Nojevih barki", naravno tajno jer će u tim brodovima biti mesta samo za odabrane.
Glavni deo filma dešava se 21. decembra 2012. godine, kao „direktni prenos smaka sveta".
Kao i inače u filmovima katastrofe, scene zemljotresa, cunamija, vulkanskih erupcija, opšte kataklizme, kombinovane su sa dramskim elementima, a takozvani obični ljudi u vanrednim okolnostima postaju heroji, nastojeći da spasu bližnje.
To filmu dodaje filozofsku notu, mada povremeno ima i patetike, koja je, srećom, ublažena duhovitim detaljima i ironičnim političkim žaokama.
Glavne uloge u filmu tumačeDžon Kjuzak, Čivitel Edžiofor, Tendi Njutn, Amanda Pit, Deni Glover, Vudi Harelson i drugi.
Linkovi: Oficijalni sajt IMDB


Komentari

  1. Izgleda vrlo primamljivo, verujem da su efekti odlični i da vredi odgledati ovako nešto... Pozz

    Autor sopran87 — 13 Nov 2009, 17:36


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs